Geniet van je privacy met elektrisch geblindeerd glas

Elektrisch geblindeerd glas

Elektrisch geblindeerd glas… dat klinkt voor jou misschien als een futuristisch technologisch hoogstandje. Nee hoor! Dat handige type beglazing is perfect mogelijk en werkt fantastisch. In dit artikel bekijken we de mogelijkheden. Natuurlijk ben je ook benieuwd naar het kostenplaatje. Daarom bezorgen we jou een prijzenoverzicht.

Privacy is belangrijk

Ramen bezorgen je woning een gezonde portie licht. We kijken graag naar buiten om te genieten van zonlicht, de bloemen in onze tuin,… Of we turen door het raam tot ons lief de oprit oprijdt. Maar… soms heb je nood aan privacy. Met elektrisch geblindeerd glas kan je met één druk op de knop optimaal genieten van intieme momenten.

Hoe werkt elektrisch geblindeerd glas?

Met behulp van elektrische stroom wordt het glas mat gemaakt. Op die manier blindeer je het raam. Wens je het raam niet langer te blinderen? Dan schakel je gewoon de elektriciteit uit en je raam is weer doorzichtig. As simple as that!

Toepassingen van elektrisch geblindeerd glas

Elektrisch geblindeerd glas wordt in veel verschillende omstandigheden gebruikt. Denk maar aan volgende situaties:

  • Een open kantoorruimte tover je met één druk op de knop om tot een vergaderzaal of werkplaats.
  • In een hotel wordt het vaak gebruikt tussen een slaapkamer en de badkamer. Met één druk op de knop geniet je van je privacy.
  • In een ziekenhuis creëer je perfect schone scheidingswanden. Weg met die stoffige gordijnen die bacteriën vasthouden.
  • In talloze horeca- of wellnesszaken maken eigenaars handig gebruik van elektrisch geblindeerd glas om de privacy van hun klanten te garanderen.

Elektrisch geblindeerd glas voor jouw woning? Dat kan!

Ook in woningen zie je steeds vaker elektrisch geblindeerd glas opduiken. Logisch! Vroeger werd vaak geprutst met het plakken van folies, maar echt netjes oogt dat niet. De toepassingen van elektrisch geblindeerd glas zijn eindeloos en we hechten steeds meer belang aan onze privacy, ook thuis.

  • Heb je bezoek? Denk eens aan het gemak van een scheidingswand tussen je keuken en je woonkamer.
  • Blijft er iemand logeren? Verwen jouw gast met een geblindeerd raam tussen de slaapkamer en de badkamer.
  • Woon je aan de straatkant? Niets zo vervelend als binnenglurende voorbijgangers. Geen nood: ook een gevelraam kan perfect voorzien worden van elektrisch geblindeerd glas.
Elektrisch geblindeerd glas

Hoeveel kost elektrisch geblindeerd glas?

Elektrisch geblindeerd glas oogt stijlvol en zorgt voor heel wat comfort en op-en-top privacy, maar… daar hangt wel een prijskaartje aan vast.

Je moet rekenen op een kostprijs van ongeveer 400 euro per vierkante meter (voor grote oppervlakken) tot 1.300 euro per vierkante meter (voor kleine oppervlakken). Ter vergelijking: voor standaard dubbele beglazing betaal je zo’n 120 euro per vierkante meter.

Vergelijk offertes

Ben je van plan om te investeren in elektrisch geblindeerd glas? Een slimme zet! We raden jou aan om verschillende offertes te vergelijken. Zeker voor duurdere aankopen, kan je zo tot honderden euro’s besparen. Neem meteen contact op met de beste ramenspecialist uit jouw regio. Dan hoef je niet langer in spanning te wachten. Ga voor je privacy!

Wie geen radiatoren wenst te plaatsen, kan ook opteren voor verwarmend glas. De prijs ligt misschien wat hoger, maar je bespaart er zowel energie als ruimte mee. Wil je een exacte prijs voor jouw situatie, dan is het advies van een raamexpert aangeraden.

Verder lezen

Thermopane glas is een synoniem voor dubbel glas. Dit type beglazing is in de loop der jaren echter sterk geëvolueerd. Hoewel hoogrendementsglas vandaag de dag bijna standaard gekozen wordt, is thermopane beglazing nog niet helemaal afgedaan.

Verder lezen

Inbraakwerend glas is die extra maatregel die jouw woning volledig inbraakvrij maakt. De kostprijs? Deze hangt af van de glaslaag (éénzijdig, tweezijdig of gelaagd glas met extra folie). Gemiddeld begin je vanaf €40 per m² maar dit kan al snel oplopen tot €140 per m².

Verder lezen

Met geluidsdempend glas slaapt u als een roos Wie in een drukke, verstedelijkte omgeving woont, kent het wel: storend straatlawaai, luidruchtige buren, voorbijrazende vrachtwagens… Geen makkie om dan ’s avonds de slaap te vatten. Geluidsdempend glas kan het verschil maken tussen een heerlijke nachtrust of urenlang woelen. Vlaanderen raakt stilaan volgebouwd. We wonen steeds dichter…

Verder lezen