Beglazing ramen

De keuze beglazing is essentieel bij het plaatsen van nieuwe ramen. Ze speelt een belangrijke in de akkoestische en thermische isolatie van je woning, evenals in de veiligheid ervan.

Beglazing ramen: hoe maak je de beste keuze?

  1. Ramen die naar het zuiden gericht zijn zullen in de zomer meer zonlicht en dus ook meer warmte binnen laten. Hoogrendementsglas zal deze warmte echter tegenhouden. Overweeg langs zuidelijke kant dus enkel dubbel glas te plaatsen. Zijn je ramen noordelijk gericht, dan zal hoogrendementsglas daarentegen geen overbodige luxe zijn.

    Om het beste hoogrendementsglas te kiezen, dien je de isolatiewaarde of U-waarde ervan te vergelijken. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van je beglazing is.

  2. Heb je veel last van lawaaihinder in jouw gemeente? Dan is geluidsdempend glas misschien wel het overwegen waard.
  3. Wens je extra opties zoals veiligheidsglas tegen inbraak, verduisterend glas voor meer privacy, enz.?

Zonwerend glas zorgt ervoor dat je woning koel blijft in de zomer. Het is de ideale investering als je huis elke zomer opnieuw in een onhoudbare serre transformeert.

Verder lezen

Geluiddichte ramen bieden niet alleen een uitstekende isolatie tegen lawaaihinder. Dankzij het extra stevig glas houden ze ook inbrekers op afstand. Benieuwd naar de extra voordelen?

Verder lezen

Thermisch glasbreuk is een fenomeen die ontstaat bij grote temperatuurverschillen. Dit valt echter te vermijden. Wij geven je hiervoor een paar praktische tips mee

Verder lezen

Wie geen radiatoren wenst te plaatsen, kan ook opteren voor verwarmend glas. De prijs ligt misschien wat hoger, maar je bespaart er zowel energie als ruimte mee. Wil je een exacte prijs voor jouw situatie, dan is het advies van een raamexpert aangeraden.

Verder lezen

Thermopane glas is een synoniem voor dubbel glas. Dit type beglazing is in de loop der jaren echter sterk geëvolueerd. Hoewel hoogrendementsglas vandaag de dag bijna standaard gekozen wordt, is thermopane beglazing nog niet helemaal afgedaan.

Verder lezen

Inbraakwerend glas is die extra maatregel die jouw woning volledig inbraakvrij maakt. De kostprijs? Deze hangt af van de glaslaag (éénzijdig, tweezijdig of gelaagd glas met extra folie). Gemiddeld begin je vanaf €40 per m² maar dit kan al snel oplopen tot €140 per m².

Verder lezen

Wie in een drukke, verstedelijkte omgeving woont, kent het wel: storend straatlawaai, luidruchtige buren, voorbijrazende vrachtwagens… Geen makkie om dan ’s avonds de slaap te vatten. Geluidsdempend glas kan het verschil maken tussen een heerlijke nachtrust of urenlang woelen. Vlaanderen raakt stilaan volgebouwd. We wonen steeds dichter op elkaar, waardoor onze omgeving steeds lawaaieriger wordt….

Verder lezen

Wie nieuwe ramen wilt plaasten en tegelijkertijd ook wat meer privacy wenst, kiest met verduisterend glas voor de beste oplossing. Gedaan met folie af te plakken of gordijnen te hangen. Ontdek de werking van dit type beglazing en zijn voordelen.

Verder lezen